dimarts, 15 de desembre del 2009

Núria Esponellà presenta la seva darrera novel·la a Girona


Avui, a dos quarts de vuit del vespre, Núria Esponellà persentarà Rere els Murs, a la galeria El Claustre de Girona. Aquesta novel·la és la guanyadora del premi de novel·la històrica Néstor Luján 2009 i està situada al monestir de Sant Pere de Rodes a les acaballes del segle XII.
La història es vertebra en una època convulsa, però amb molta vida a l'abadia, i a poc a poc ens anem endinsant, a través d'uns personatges molt detallats, en les intrigues entre la casa dels vescomtes de Perelada i els comtes d' Empúries, en plena ebullició del moviment dels bonshomes a l'altra banda del Pirineu i en un moment àlgid d'esplendor del monestir, a punt de celebrar l'any jubilar que culminava en l'obra escultòrica del gran mestre Cabestany.
Hi ha darrera la presentació d'aquesta obra, una gran i llarga tasca de documentació que dóna consistència a la lectura del llibre, curosament editat per Columna amb una ressenya bibliogràfica i un glossari específic al final.

1 comentari:

  1. Hola!!! Buscava informació de la Núria Esponellà i n'he trobada al vostre bloc. És fantàstic! Quina il·lusió retrobar-vos. La setmana que ve em toca a mi presentar la Núria i la seva novel·la. Uf, espero fer-ho bé.
    Una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina