dilluns, 14 d’abril del 2014

La desigualtat del darrer informe anual de la Comissió Europea

Aquestes són les conclusions del darrer informe anual sobre igualtat de gènere publicat per la Comissió Europea. Són dades objectives que plasmen una desigualtat encara manifesta en llocs de treball de responsabilitat de moltes empreses i en les retribucions tant en els anys laborals com en les jubilacions:
"Les dones són majoria a les universitats espanyoles però al mercat laboral encara cobren un 18% menys que els homes. També cotitzen menys perquè sovint agafen jornada reduïda per tenir cura dels fills o de la família. Això provoca que al jubilar-se, cobrin una pensió un 33% més baixa que els homes. Són dades de l'informe anual sobre igualtat de gènere que ha fet públic aquest dilluns la Comissió Europea. També alerta que malgrat els avenços dels últims anys, les dones encara estan lluny dels focus de poder. A finals del 2013, vuit de cada deu membres dels consells d'administració de les principals empreses europees eren homes i només un 3% de les grans companyies estaven dirigides per dones.
El 60% dels estudiants que es llicencien cada any a Espanya són dones però els homes encara cobren més i són majoria al mercat laboral. Brussel·les destaca que la proporció de dones amb feina ha augmentat fins al 53%, un percentatge que encara és 10 punts inferior a la taxa d'ocupació masculina.
A més, segons l'informe, les dones tenen més tendència a treballar a temps parcial per cuidar els fills o la família. El 2013, només el 47% tenia contracte a temps complert, davant el 63% d'homes que treballava almenys 8 hores al dia. La diferència també es nota a les llars. En sis de cada deu parelles ells aporten més ingressos que elles i només en dos de cada deu és la dona qui guanya més diners.

L'informe de la Comissió Europea també posa de manifest que només el 15% dels membres dels consells d'administració de les grans empreses espanyoles són dones."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada